Relatietherapie

Samen maar toch alleen...

Herkennen jullie dit? Je hebt een relatie, maar staat in sommige zaken zo ver van elkaar. Er kunnen situaties binnen je relatie ontstaan waardoor je samen vastloopt. Scheiden is niet altijd de beste oplossing. Durf hulp te vragen; je relatie is het redden waard! Door gewoontes/patronen die verwijderen om te zetten in naar wat jullie verlangen vanuit verbinding (EFT) ontdek je de weg terug naar elkaar. Samen met jullie ga ik op zoek naar inzicht in jullie (negatieve) patronen zodat jullie die kunnen doorbreken en op een nieuwe en verbindende manier kunnen inzetten.

Hebben jullie er samen voor gekozen om in relatietherapie te gaan? Dan zijn jullie bij mij aan het juiste adres! Ik kijk, tijdens de relatietherapie, niet alleen naar het functioneren van jullie relatie samen, maar ga verder dan dat.

Wij verdiepen ons in het verloop van jullie levens, individueel én als partners. Ervaringen, gevoelens en patronen uit het verleden (de context) kunnen effect hebben op jouw functioneren en dus ook op jullie relatie. Dankzij relatietherapie krijgen jij én je partner inzicht in patronen. Ik begeleid, in mijn praktijk in Ermelo, dit proces en biedt jullie praktische handreikingen om hiermee samen aan de slag te gaan. Jullie hebben de mogelijkheid in je om patronen te doorbreken! Relatietherapie zal jullie helpen om elkaar te begrijpen en elkaar opnieuw te ontdekken! 

Wat is EFT?

Naast de contextuele therapie gebruik ik EFT in relatietherapie. EFT spreekt mij aan omdat het een wetenschappelijk onderbouwde en beproefde methode is. EFT is ontwikkeld door Dr Sue Johnson als een vorm van partnerrelatietherapie. Sue Johnson heeft jarenlang onderzoek gedaan naar stellen en zocht naar een effectieve manier om de verbinding tussen twee partners te herstellen en/of te verbeteren. EFT kent een heldere opbouw en concrete stappen in verschillende fases. 

Nog meer over EFT:

  • De liefde tussen jullie staat centraal, niet alleen communicatieregels en verstandig probleem oplossen.
  • Onze meest basale behoefte is die aan een veilige basisverbinding in onszelf en met belangrijke anderen. Als een veilige haven, waar we ons gekoesterd voelen en van waaruit we de wereld in durven trekken. Een haven waar we naar terugkeren om bij te tanken als dat nodig is.
  • De sleutelvraag in liefdesrelaties is: Ben jij er voor mij wanneer ik jou nodig heb? Dat wil zeggen: Doe ik ertoe voor jou? Kan ik je bereiken? Zul je op mij reageren als ik een beroep op je doe?
  • Als er geen veiligheid gevoeld wordt, heeft ieder mens zijn eigen verdedigings- en beschermingsmechanismen die vervolgens ook weer jullie relatie beinvloeden. Deze mechanismen vormen vaak een belangrijk onderdeel bij het in stand houden van de problemen in jullie relatie. In EFT kijken we naar jullie primaire mechanismen en hoe deze jullie relatie beïnvloeden.
"Liefde is een woord van 4 letters: TIJD"
Edith Eger
Schuiven naar boven