Over Marianne

Ik ben getrouwd en moeder van 4 kinderen. Ik ben als verpleegkundige gespecialiseerd in de palliatieve zorg. Ik heb de post HBO opleiding palliatieve zorg (2017) en de opleiding tot Contextueel Hulpverlener (2019) gedaan. Ik heb als verpleegkundige gewerkt in het ziekenhuis, de thuiszorg en in het Hospice. Ik heb veel (oncologie) patiënten verzorgd in de laatste levensfase. Sinds 1 juni 2019 werk ik als consulent bij Care for Cancer (Allerzorg) en vanaf 1 december 2019 als Coördinator Palliatief Terminale Zorg, ook bij Allerzorg. Ik coördineer 12 of 24 uurs zorg bij de cliënten thuis zodat zij thuis kunnen sterven. Sinds januari 2020 heb ik een eigen praktijk als psychosociaal en contextueel hulpverlener.

In mijn werk vind ik het mooi dat ik begeleiding en ondersteuning kan bieden bij cliënten thuis. Als cliënten te horen krijgen dat zij ernstig ziek zijn dan komen zij vaak in een rollercoaster terecht. Er komt zoveel op ze af. Ik begeleid mensen die ernstig ziek zijn zowel tijdens het ziek zijn als na hun ziek zijn, in tijden van herstel en zoeken naar balans in hun leven. Ik hoop ondersteuning te geven aan cliënten zodat zij weer de regie op hun leven krijgen. Dit doe ik met mijn ruime kennis en ervaring, een luisterend oor en door het stellen van de juiste vragen. Zo hoop ik dat de cliënten antwoorden op hun vragen krijgen en weer balans in hun leven mogen krijgen. 

In mijn opleiding voor contextueel hulpverlener kreeg ik deze handvaten voor mijn werk als verpleegkundige. En deze handvaten wil ik ook gebruiken in mijn praktijk als contextueel hulpverlener. Heb jij vragen omdat je zelf ziek bent(geweest) of iemand in je naaste omgeving. Of een dierbare is overleden en jij hebt te maken met rouw omdat je een dierbare bent verloren, of jouw gezondheid, of je baan ten gevolge van je ziekzijn en jij komt daarmee in de knel dan wil ik graag met je in gesprek.  Maar ook als er andere hulpvragen zijn zoals op de Home pagina staan vermeld dan ga ik graag het gesprek met je aan.
"Rouwen is verlies anders leren vasthouden."
Manu Keirse

Contactgegevens

Marianne Schoonhoven
Seringweg 63
3852 GR Ermelo

Schuiven naar boven