Over Marianne

Ik ben Marianne Schoonhoven. Ik ben getrouwd en moeder van 4 geweldige kinderen. In 2019 ben ik, naast mijn baan als verpleegkundige, gestart met mijn eigen praktijk voor psychosociale en contextuele hulpverlening. Vanuit mijn beroep als verpleegkundige in het hospice en in de palliatieve (terminale) thuiszorg is mijn persoon verweven met het vak van contextuele hulpverlening. Terugkijkend is elke werkplek maar ook elke levensfase een verrijking voor mijn leven. Zelf kom ik uit een gezin waarvan mijn ouders zijn gescheiden. Dit heeft veel invloed op mijn leven gehad. Wat ik nu kan zeggen is dat ik van mijn ‘schade’ mijn ‘schat’ hebben kunnen maken. Dit proces van innerlijk herstel vormt niet alleen mijn professionaliteit maar ook mijn hele levensvisie en mijn hele manier van ‘zijn’.

In mijn werk als verpleegkundige vind ik het mooi dat ik begeleiding en ondersteuning kan bieden bij cliënten thuis. Als cliënten te horen krijgen dat zij (ernstig) ziek zijn dan komen zij vaak in een rollercoaster terecht. Er komt zoveel op ze af. Ik begeleid mensen die (ernstig) ziek zijn zowel tijdens het ziek zijn als na hun ziek zijn, in tijden van herstel en zoeken naar balans in hun leven. Ik hoop ondersteuning te geven aan cliënten zodat zij weer de regie op hun leven krijgen. Dit doe ik met mijn ruime kennis en ervaring, een luisterend oor en door het stellen van de juiste vragen. Zo hoop ik dat de cliënten antwoorden op hun vragen krijgen en weer balans in hun leven mogen krijgen. 

In mijn werk als contextueel hulpverlener worden verlies en rouw vaak gekoppeld aan het overlijden van iemand, terwijl het leven een opeenstapeling is van overgangsmomenten. Verhuizen, van baan veranderen, kinderen krijgen( of juist niet), een relatie aangaan, ziek worden en allerlei andere levenssituaties omvatten een vorm van verlies. Door betekenis te geven aan dit verlies maken we ruimte in onszelf om verder te kunnen in de nieuwe fase van ons leven. Heb jij een hulpvraag gerelateerd aan verlies of is er een andere hulpvraag bijvoorbeeld zoals genoemd op de Home pagina dan ga ik graag met je in gesprek.

"Rouwen is verlies anders leren vasthouden."
Manu Keirse

Contactgegevens

Marianne Schoonhoven
Seringweg 63
3852 GR Ermelo

Schuiven naar boven